Επώνυμος Τηλενωνυμία


ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2015

Επώνυμος Ανωνυμία

Ανωνυμία ή επωνυμία στο διαδίκτυο;

Ιδού το ερώτημα που έχει απασχολήσει και απασχολεί  πολλούς χρήστες του διαδικτύου, γονείς, εκπαιδευτικούς και νομικούς.

Δεν υπάρχει πραγματική  ανωνυμία στο διαδίκτυο γιατί  τα ηλεκτρονικά ίχνη  δεν σβήνουν  και όλα καταγράφονται  στο νέο τρόπο τηλεπικοινωνίας. Όλα , άρθρα, σχόλια προφίλ βίντεο επισκέψεις τίποτα δεν μπορεί να κρύψει κανείς  ακόμη και να το ήθελε. Φυσικά οι περισσότεροι όχι μόνο δεν το θέλουν αλλά δίνουν  μόνοι τους στοιχεία προσωπικά φωτογραφίες και άλλα πολλά, στο πλαίσιο ενός  υπερβολικού ναρκισσισμού και ωραιοπάθειας και ανόητου εγωκεντρισμού για τα 2 λεπτά εικονικής διασημότητος στα κοινωνικά δίκτυα.

Το διαδίκτυο είναι   πλέον όχι μόνο ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας  αλλά και ο σύγχρονος τρόπος μάχης στον χώρο των Ιδεών και όπως το κάθε πεδίο μάχης ορίζει και ορίζεται από τους μαχητές και την δεοντολογία τους.

Για πολλούς χρήστες  θα  γίνει ένας ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ που δεν θα μπορέσουν να βγουν ποτέ γιατί δεν  μπορούν να συνδέσουν τα γνωστικά πεδία δωμάτια και ιστοσελίδες και θα φαγωθούν από τον Μινώταυρο.

Για αρκετούς  λειτουργεί σαν τα διάφορα νησιά παγίδες μιας οδυσσειακής διαδρομής με τις διάφορες σελίδες της βαρβαρότητος των Κικόνων, να περνάμε καλά να περνάμε καλά των Λωτοφάγων κλπ

Και για λίγους που έχουν καθαρή σκέψη διαυγή νου και βλέπουν με την καρδιά, σαν τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ τον γιο του Οδυσσέα που μάχεται από μακριά, όχι όμως άνανδρα χωρίς ηθική και χωρίς ανθρωπιά.

Η διαφορά του “σαν”  και του  “ως” είναι η διαφορά της παρομοίωσης με την κυριολεξία που  οι λογικοί άνθρωποι κατανοούν και αντιλαμβάνονται με φαιά ουσία, όπως και την μεγίστη διαφοροποίηση  του ποιητικού  σουρεαλισμού από  την ρεαλιστική  πραγματικότητα του πραγματικού.

Η ηθική δεοντολογία, η  αισθητική  αλλά και η αξιοπρέπεια ενός σωστού ανθρώπου πολίτη και πολεμιστή δεν θα του επιτρέψουν  ποτέ να χρησιμοποιήσει την ανωνυμία του ή την επωνυμία του για ποταπές πράξεις  ιταμές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες.

Συνεπώς το προφίλ του, τα ιστολόγια του, τα άρθρα του, τα σχόλια του είναι όχι μόνο άψογα,  υπεύθυνα  αλλά και καλόγουστα, επειδή η αισθητική είναι και ηθική και  γιατί οι πραγματικοί εγκληματίες είναι συνήθως  κακόγουστοι  όπως έχει πει και και ο καλόγουστος Κλιντ Ίστγουντ,  βάρβαροι και αντιαισθητικοί.

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Πολίτης Αστραία

Φεβρουάριος 2015, 10

 

Σχολιάστε