Τα Ταξίδια του Ερμή


Με συντριβή στον Ερμή τελειώνει η αποστολή του Messenger

Το Μήνυμα το Ερμή

Το διαστημικό σκάφος Messenger της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ερμή από το Μάρτιο του 2011 βρίσκεται ένα βήμα πριν του τελειώσει το καύσιμο και αποχαιρετίσει οριστικά στις 30 Απριλίου την αποστολή με μία δραματική συντριβή στην επιφάνεια του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Την Τρίτη οι χειριστές του σκάφους, στο APL του Johns Hopkins University, πραγματοποίησαν τον τέταρτο από μια σειρά ελιγμών διόρθωσης τροχιάς σχεδιασμένων να καθυστερήσουν τη συντριβή του διαστημοπλοίου. Ο τελευταίος ελιγμός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 24 Απριλίου.

Με συντριβή στον Ερμή τελειώνει η αποστολή του Messenger

Σε δύο εβδομάδες από τώρα ολοκληρώνεται η αποστολή του πρώτου διαστημοπλοίου στον Ερμή, με την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια του πλανήτη.

«Το Messenger θα δημιουργήσει έναν νέο κρατήρα στον Ερμή κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το στέλεχος της NASA Τζον Γκράνσφελντ.

Προσφάτως το Messenger έχει συμπληρώσει την 4,065η περιφορά του και έχει περίπου 40 ακόμη, προτού η NASA ανακοινώσει ότι ξέμεινε από καύσιμο και προσέκρουσε στην επιφάνεια του πλανήτη που βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο.

Εκτοξεύθηκε το 2004 και ταξίδεψε περίπου 5 δισεκατομμύρια μίλια, σε μία πορεία συμπεριλαμβανομένων 15 περιηγήσεων γύρω από τον Ήλιο, μία περιστροφή γύρω από τη Γη, δύο από την Αφροδίτη και τρεις από τον Ερμή.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s