Κώματα και Αρώματα


ΒΟΥΛΗ ΕΔΡΑ 2015

 

Κόμματα με αρώματα σήψης και διαφθοράς.

Εκλογές 2015:

Ποια κόμματα «κατεβαίνουν» στις εκλογές και ποιες οι χρηματοδοτήσεις τους

Στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών που θα “κατέβουν” στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προχώρησε ο Άρειος Πάγος.
Πρόκειται για 18 κόμματα, τέσσερις συνασπισμούς, αφού “κόπηκαν” τρία κόμματα και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος συνδυασμός.

Έτσι, στις βουλευτικές εκλογές θα συμμετέχουν τα κόμματα:

Τα γνωστά πτώματα………

Μένουν εκτός:

Τελικά στη διαδικασία των εκλογών δεν συμμετέχουν τα εξής: α) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης), β) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος) και γ) Δημοβούλιο Πολιτών – Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας), αλλά ούτε και ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).
Τέλος, για τυπικούς λόγους (μη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο, κ.λπ.) δεν κρίθηκε η συμμετοχή του υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ Χρήστος Κασιμάτης, της Χρυσής Αυγής Νικολάου Κουτσούμπα και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Χρήστου Βαγιανού.

Πόσα χρήματα παίρνουν τα κόμματα για τις εκλογές
Το υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε την κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού κ. Θεοχαρίδη, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής αναστέλλεται με βάση το Ν.3023/2002 για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει συνολικά 747.214,52 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 706.463,94 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 263.632,28, η Χρυσή Αυγή 194.296,18 ( η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αναστέλλεται), η ΔΗΜΑΡ 134.239,08 ευρώ, το ΚΚΕ 126.425,33 ευρώ.

Το 50% του κατανεμητέου ποσού των 4.036.000 ευρώ, δηλαδή τα 2.018.000 μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και το 10% του κατανεμητέου ποσού λαμβάνουν τα κόμματα που έχουν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή

Κόμματα και πτώματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s