Ερωτήσεις Κλειούς


Λαβύρινθος   Κλειώ Παρέα

και  Βαρουφάκειες  απαντήσεις στην Αγορά του Δήμου

– Κύριε Βαρουφάκη , εστιάζοντας στο τέλος του βιβλίου σας «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» , όπου αναφέρεσθε στον Ελληνικό μύθο κάνοντας ουσιαστικά μία ευχή «όπως στον μύθο το τέλος του Μινώταυρου σημειοδοτεί την αρχή ενός λαμπρού πολιτισμού έτσι και ΄τώρα εύχομαι το τέλος του οικονομικού Μινώταυρου να σημάνει την αρχή ενός ουμανιστικού πολιτισμού». 
Σήμερα έξι χρόνια μετά την παγκόσμια κρίση του 2008, ποια  χώρα θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Θησέα και πάνω σε ποιο μίτο θα στηριχθεί για να μην χαθεί ξανά σε λαβυρίνθους αλλά και να αποτραπεί η  γέννηση ενός νέου τέρατος -Μινώταυρου.
Και η δεύτερη ερώτηση είναι «Τι σημαίνει για σας  ένας ουμανιστικός πολιτισμός»;
-Μάλλον η Ιταλία , απαντά ο καθηγητής  και ο  ουμανιστικός πολιτισμός  αναζητείται…..από ουμανιστές ολκής.
Από την ομιλία την Τετάρτη 11 Ιουνίου που  διοργανώθηκε η εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη και θέμα «Το Ελληνικό Χρέος: προέλευση, αποπληρωμή, εναλλακτικές προτάσεις» στο Ψυχικό.
«΄Μου άρεσε ιδιαίτερα το τέλος του βιβλίου σας, όπου αφήνετε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η απειλή θα μεταστραφεί σε έναν γοητευτικό μύθο»  λέει έμπλεη χαράς μια γοητευτική κυρία για να την διακόψει ο Νο 1 κλασικός τύπος κάθε δημόσιας συζήτησης που παίρνει το μικρόφωνο και ξεχνάει να το αφήσει (για ερώτηση βέβαια ούτε κουβέντα). «
Απόσπασμα από την παρουσίαση της ομιλίας   και της ερώτησης  απάντησης  από   το Πρώτο Θέμα»
Αναζητείται ΑΡΙΑΔΝΗ επειγόντως……
Advertisements

One thought on “Ερωτήσεις Κλειούς

  1. Στον Λαβύρινθο ενός χρέους και το τέλος του παγκόσμιου Μινώταυρου
    Τι έφταιξε τελικά; Η απληστία; Οι πολιτικοί; Οι τράπεζες; Εμείς οι ίδιοι; Πολλά έφταιξαν και δύσκολα κάποιος μπορεί να πείσει ότι δεν προσέθεσε κι εκείνος το λιθαράκι του στο οικοδόμημα της Κρίσης. Όμως όλα αυτά είναι υποσημειώσεις σε ένα μεγαλοπρεπέστερο, σχεδόν μυθολογικό, δράμα. Ένα οικουμενικό έπος, οι ρίζες του οποίου ξεκινούν στη Μεγάλη Ύφεση του 1929, προτού επεκταθούν στη δεκαετία του 70. Τότε ήταν που, όπως οι Αθηναίοι είχαν αναγκαστεί να τρέφουν με απαίσιους “φόρους υποτέλειας” το έγκλειστο στο Λαβύρινθο κτήνος, έτσι κι ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να χρηματοδοτεί τον αδηφάγο Παγκόσμιο Μινώταυρο – τα αμερικανικά ελλείμματα. Τώρα, από τα ερημωμένα μαγαζιά στους δρόμους των ελληνικών πόλεων μέχρι τις μεγαλεπήβολες συζητήσεις στα κέντρα της αμήχανης διεθνούς εξουσίας, όπου και να κοιτάξουμε, βλέπουμε τις επιπτώσεις του θανάσιμου τραυματισμού, εν έτει 2008, του Παγκόσμιου Μινώταυρου………https://anemoparea.wordpress.com/2012/10/28/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s