Ομηρική διοσημία


κεραυνός στο βατικανό

Nel giorno della rinuncia al Pontificato di Benedetto XVI, i fotografi catturano l’attimo in cui un fulmine cade proprio sulla cupola di San Pietro. Le immagini simbolo di Alessandro Di Meo, fotografo dell’agenzia Ansa, e Filippo Monteforte per Afp (ansa)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΛΟ   μαζί με την  ομηρική  ολυμπιακή βροντή.

«Ζεῦ πάτερ, εἴ μ᾿ ἐθέλοντες ἐπὶ τραφερήν τε καὶ

ὑγρὴν

ἤγετ᾿ ἐμὴν ἐς γαῖαν, ἐπεί μ᾿ ἐκακώσατε λίην,

φήμην τίς μοι φάσθω ἐγειρομένων ἀνθρώπων

ἔνδοθεν, ἔκτοσθεν δὲ Διὸς τέρας ἄλλο φανήτω.»

ὣς ἔφατ᾿ εὐχόμενος: τοῦ δ᾿ ἔκλυε μητίετα Ζεύς,

αὐτίκα δ᾿ ἐβρόντησεν ἀπ᾿ αἰγλήεντος Ὀλύμπου,

ὑψόθεν ἐκ νεφέων: γήθησε δὲ δῖος Ὀδυσσεύς.»

ΡΑΨ. υ στιχ. 90-104

Μη μιλάς άλλο για αγάπη και για τον θεό.

Ο κόσμος στην διάρκεια της πολύκροτης των γεωλογικών αιώνων  ιστορίας του  και των  4, 6 δισεκατομμύρια της ηλικίας του

έχει πονέσει και έχει πληγωθεί  πολύ από αυτό. Μίλα για την Άνοιξη, το χελιδόνι, τον άνθρωπο  και αυτό  είναι αρκετό.

Ο κόσμος θα είναι καλύτερα ξυπόλητος  χωρίς τα  κόκκινα παπούτσια  και τα  αντινοϊκά σκουφιά,  ωραίος μεγάλος  πρίγκιπας   και μόνο από τον σκιώδη  παράλογο  εαυτό του δικαιούται να σωθεί. Το « γνώθι σαυτό» αρκεί. Ο θεός και δη  ο αληθινός  δεν χρειάζεται μεσάζοντες εκπροσώπους   ευτραφείς  παχυλούς θρησκευτικούς αντιπροσώπους   βάζοντες χέρι στην τσέπη και ελέγχοντας το μυαλό του καθενός.  Μόνο οι έμποροι και οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι χρειάζονται ένα  τέτοιο θεό , κάνουν  business μαζί του  και  γι αυτό τον φτιάξανε κομμένο και ραμμένο στα  μέτρα τους για να εξουσιάζουν ένα άβουλο πλήθος  με το θυμικό.

Ο  θεός,  η απρόσωπη ενέργεια , η φύση  και η έμφυτη νοημοσύνη της   δεν  έχει μαζί σου κάποιο συναίσθημα προσωπικό, να  σε αγαπάει ή να  σε μισεί  και  δεν  μπορεί να χωρέσει και  σε ανθρωποκεντρικές θεωρίες και με προσωποκεντρικές  ιδεολογικές θρησκοληπτικές κατασκευές  να εξηγηθεί. Όταν  θα  βγάλεις τα  τηλεμαχικά γένια σου και όχι  εθελοτυφλώντας, τα μάτια σου τυφλός Οιδίπους  και  απογαλακτιστείς στην ώριμη και ενήλικη  ηλικία της ανθρωπότητος   θα βρεθείς χωρίς τις παιδικές   ασθένειες της τον  κοκκύτη και την ιλαρά.   Τις ρίζες και τον  πατέρα  σου  στους αγώνες ,στις μάχες της καθημερινής βιοπάλης θα τον βρεις  που γυρίζει από τον πόλεμο  και την Τροία και ποτέ σε καρέκλες  θέσεις και τραπέζια της  μεγάλης κλοπής.

Μη  προσκυνάς  είδωλα, εικόνες  κόκαλα, λείψανα  θανατολάγνος φετιχιστής  εκλιπαρώντας λίγα ψίχουλα αγάπης και συμπόνοιας και  μια θεσούλα οικόπεδο  στον παράδεισο που πουλάνε  οι έμποροι των πατρίδων  και των εθνών κάνοντας την γη κόλαση διεθνών  ληστρικών  στοών  λέσχεων  και εταιριών.

Μη καταλήγεις οσφυοκάπτης λογιστής να να θεωρείς ότι ο θεός  χρειάζεται το ταμείο  το καρότο και το μαστίγιο  τις λαμπάδες  μιας   άχαρης ζωής για να τον υπερασπιστείς.

Μη βρεθείς  μακριά από τον Άνθρωπο  και το δώρο της Ζωής  να απαρνηθείς  τον έρωτα, την γέννηση ενός παιδιού που θα πάρεις στην αγκαλιά σου στοργικά, το μοίρασμα με το ταίρι σου  την φιλία την ψυχαγωγία την χαρά σε ένα απάνθρωπο  σκελετωμένο μοναχισμό αφιερωμένο σε ένα παράλογο θεό.

Ο θεός είναι παντού δεν είναι μονοπώλιο  και προνόμιο κανενός .Είναι η σκέψη της Μήτιδος και  το χαμόγελο του Διός όταν παίρνει στην αγκαλιά του τον μικρό του σκανδαλιάρη γιο του λόγου και ρίχνει τον κεραυνό. Είναι  στα αστέρια  στα κύματα στο σύννεφο στην βροχή και δεν χρειάζεται εξουσία άμβωνες  και θρόνους και άμφια για να  δικαιωθεί. Και αν τα χρειάζεται  είναι άδικος και παράνομος και  καλά θα κάνει να παραιτηθεί.

Ο Θεός  μιλάει πάντα άμεσα με τον καθαρό  Νου,  δεν έχει διορίσει ποτέ του ενδιάμεσους  για να τον πιστέψεις , δεν θα το χρειαζόταν, δεν θα το καταδεχόταν άλλωστε και μη το καταδεχθείς και ξεπέφτεις και  αναξιόπιστος πιστός και δούλος και εσύ. Κανένας θεός δεν χρειάζεται αυτό το ληστρικό διεφθαρμένο  ιερατικό σύστημα  εξουσίας που πρέπει να γκρεμιστεί. Στην θέση του σε ένα παλάτι λαμπερό, μία λεοντόκαρδη καρδιά ένας καθαρός νους και μια όμορφη ψυχή θα αναδυθεί με λάμψη καινοφανή.

Advertisements

2 thoughts on “Ομηρική διοσημία

  1. Μη μιλάς άλλο σαν τις σειρήνες για αγάπες σωτηρίες και θεούς.
    Οι θεοί με τους θεούς , και οι άνθρωποι με τους ανθρώπους,
    σε απόσταση ασφαλείας για να μη καούν και σε σχέσεις ουσίας για να μην ξεπαγιάσουν
    οδηγώντας σωστά το άρμα της ηλιακής ευφυίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s